Saopštenje

Umanjenje decembarskog računa 2023. godine

Saopštenje

Umanjenje decembarskog računa 2023. godine

Nakon što su KJKP „Toplane Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dali prijedlog Vladi Kantona Sarajevo o  umanjenju računa za mjesec decembar 2023. godine, Vlada Kantona Sarajevo je donijela konačnu odluku o umanjenju decembarskog računa.

Naime, KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. izvršile su analizu potrošnje prirodnog gasa u mjesecu novembru i decembru 2023. godine, te na osnovu rezultata izvršene analize donešena je gore pomenuta Odluka.

Shodno navedenom, svim našim korisnicima ispostavljeni račun za centralno grijanje, za mjesec decembar 2023. godine, će biti umanjen u iznosu od 10 % zbog smanjene potrošnje prirodnog gasa.

Umanjenje će se izvršiti na način da će korisnicima ispostavljeni račun za mjesec februar 2024. godine, biti umanjen za navedeni postotak.

Na ovaj način potvrđujemo da KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. kontinuirano ulažu napore da svojim korisnicima pruže što kvalitetniju uslugu, a da pri tome što je moguće više, u isto vrijeme, i olakšaju tešku ekonomsku situaciju kojoj su naši građani izloženi.

Zahvaljujemo se svojim potrošačima na redovnom izmirenju svojih obaveza, i nadamo se da ćemo i u budućnosti ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo.