Posjeta Toplanama

Posjeta ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Gosp. Almira Bečarevića

Posjeta Toplanama

Posjeta ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Gosp. Almira Bečarevića

Dana 05.04.2023. godine, Resorni ministar, gosp. Almir Bečarević i saradnici: pomoćnik ministra - gosp. Bekto Muhamed i sekretar ministarstva - gosp. Kenan Vehabović, su posjetili KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo s namjerom da se upoznaju sa aktuelnom situacijom u Preduzeću, eventualnim problemima i planovima za poslovanje u budućnosti.

Radnom sastanku su pored Uprave Preduzeća, prisustvovali Predsjednik Nadzornog odbora i Predsjednik i član Odbora za reviziju Preduzeća. Direktor Preduzeća je, u uvodnom izlaganju, prisutne upoznao sa aktuelnom situacijom u Preduzeću, ostvaranim rezultatima poslovanja, te planovima za naredni period, istaknuvši da je bez obzira na sve teškoće sa kojima se Preduzeće susretalo, ostvaren pozitivan rezultat u poslovanju, te da funkcija Preduzeća nikada nije dovedena u pitanje ni po kom osnovu. 

Resorni ministar je naročito iskazao interes za određene segmente poslovanja sa akcentom na cijenu prirodnog gasa, kao osnovnog energenta za rad postrojenja KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo.

Resorni ministar se osvrnuo na činjenicu da postoji realan osnov za smanjenje cijene prirodnog gasa, što bi uveliko imalo pozitivan učinak i na poslovanje KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo, a i na zadovoljstvo korisnika usluga. Uprava Preduzeća je podržala Ministrov prijedlog za smanjenje uvoznog prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo i istakli da su na raspolaganju su za sve potrebne aktivnosti u narednom periodu, a koje se tiču ove problematike.

Na zadovoljstvo prisutnih dogovorene su aktivnosti koje će u budućnosti doprinjeti još kvalitetnijem poslovanju KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo - razvoju toplifikacionog sistema, povećanju energijske efikasnosti, smanjenju potrošnje energenata i zaštiti okoliša.