Saradnja sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH

Uspješna realizacija projekta „Smanjenje potrošnje energije frekventnom regulacijom“ sufinansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH

Saradnja sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH

Uspješna realizacija projekta „Smanjenje potrošnje energije frekventnom regulacijom“ sufinansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH

U toku 2019 godine KJKP Toplane Sarajevo su ostvarile uspješnu saradnju sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH aplicirajući na Javni konkurs za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2019. godinu – JK 2019.
KJKP Toplane Sarajevo kroz realizaciju svojih projekata doprinose zaštiti okoliša, a čiji je krajnji cilj da se uz manju potrošnju energije smanji štetan uticaj na okoliš. Učešće na Javnom konkursu Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH ostvareno je projektom „SMANJENJE POTROŠNJE ENERGIJE FREKVENTNOM REGULACIJOM“, koji je obuhvatio zamjenu cirkulacionih pumpi i ugradnju frekventne regulacije u šest toplotnih podstanica i dvije stabilne kotlovnice, a iznos ododbrenih sredstava od strane Fonda iznosi 89.980,00 KM.
Kao osnova za izradu ove aplikacije uzeta je studija „Projekat smanjenja potrošnje energije frekventnom regulacijom“ urađena od strane KJKP „Toplane-Sarajevo“.
Sve aktivnosti provedene u okviru realizacije ovog značajnog projekta, kao što su inženjering poslovi odnosno projektovanje, nadzor nad izvođenjem radova, te nabavka opreme i izvođenje radova uspješno su realizirane vlastitim kapacitetima Toplana, kao i izrada aplikacije za Javni konkurs Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. Voditelji projekta su Anesa Librić-Tomić i Asmir Salihović.
U narednom periodu KJKP Toplane Sarajevo nastavljaju realizaciju novih projekata uz saradnju, odnosno sufinansiranje Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, a sve u svrhu zaštite okoliša uz primjenu najnovijih tehnologija i ugradnju moderne i kvalitetne opreme.

www.fzofbih.org.ba